pondělí 5. srpna 2013

Jak jsem nebyl nejrychlejší pivař

Miřejovický půlmaratón je fajn akce, kde jsem si před dvěma roky udělal osobák, který pak vydržel skoro rok. Ovšem tehdy celý den silně pršelo a já byl jak politý živou vodou. Takové podmínky se v půlce prázdnin vyskytují jen zřídka, pravidlem bývá spíš vedro jako letos. To není počasí, ve kterém bych měl chuť běhat dlouhé tratě otevřenou krajinou, ale že jsme stejně měli cestu kolem, přihlásil jsem nás s Angelikou na doplňkovou soutěž - Miřejovický pivní půlmaratón.
Ten má, zjednodušeně řečeno, takovouto trať: desítka pivo + 500m běh + desítka pivo + 500m běh, což v součtu dělá těch krásných půlmaratónských 21. Trochu nám to zkomplikoval fakt, že jsme v Miřejovicích byli autem, takže Angeliku bylo nutné přihlásit na nealko variantu, kde černohorskou desítku nahradilo černé nealkoholické. Mělo to tu výhodu, že alkoholici a nealkoholici startovali odděleně, takže jsme měli možnost vzájemně se povzbuzovat a nafotit.
Počasí tomuto druhu soutěžení vyloženě přálo, bylo asi 35°C a nebe bez mráčku, takže chuť na pivo opravdu byla. Zvlášť když se start asi o hodinu opozdil a my při čekání cíleně nedoplňovali tekutiny, aby žaludek neměl už na startu hendikep.
Docela jsem si věřil. S pivem jsme kamarádi a běh na krátkou vzdálenost mi taky potíže nečiní. Vlastně jde o běh na jeden kilometr s dvěma (povinnými) občerstvovacími stanicemi. Ideální. Jak ale praxe později ukázala, jiní jsou s pivem ještě větší kamarádi než já a k tomu třeba ještě o něco rychlejší. Jako ostatně vždy.

Na startu (s bílou kšiltovkou ve druhé řadě)

Hurá na pivo

Chutná, ale jiní mají víc zkušeností. Všimněte si dychtivých pohledů učenlivé přihlížející mládeže.

Dopito a jdeme se proběhnout. Někteří mi utekli.

První pětistovka úspěšně téměř za mnou, objednávám si druhé. Pivo v žaludku zajímavě žbluňká a neustále krkám.

Druhé do mně teče o něco pomaleji

Ale nakonec tam padlo.

Ještě jednou na trať, příští pivo už bude nesoutěžní a čistě dobrovolné!

Zbluňkavý a nadmutý, ale přesto ostrý finiš

V cíli. Čas jednoho kilometru a dvou piv: 4:20

Angelika reprezentuje čest naší rodiny v soutěži nealkoholiků

Degustace černého začíná

Dámy pijí decentněji, takže pánové už utekli

Po krátkém běhu je čas na přídavek

Nealkoholici, stejně jako alkoholici, druhé mnohem pečlivěji vychutnávají

A zpět na trať

A do finiše!

DETAILY MÉHO BĚHU

Žádné komentáře:

Okomentovat